Zuinig Sparta profiteert van zware nederlaag FC Zwolle

Een dramatische start van het duel met SC Cambuur kostte FC Zwolle de punten. Sparta Rotterdam verkleinde de achterstand tot zes punten.

SC Cambuur-FC Zwolle 3-0FC Zwolle keek na vijf minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Robert van Boxel en Wout Droste gaven SC Cambuur een verrassend productieve start, die in de 36ste minuut een vervolg kreeg met de 3-0 van Bob Schepers. FC Zwolle kwam de klap niet meer te boven en droop met een pijnlijke 3-0 nederlaag af.

Sparta Rotterdam-Telstar 1-0Sparta Rotterdam zette zijn 124-ste verjaardag luister bij met een nipte overwinning op Telstar. Maar de ploeg van trainer Michel Vonk kwam goed weg met dat resultaat. Jeroen Veldmate mocht zich laten fêteren als matchwinner, maar dat was mede te danken aan keeper Nico Pellatz. De goalie stopte in de 53ste minuut een strafschop van Telstar-aanvaller Johan Plat. Foto: VI Images