Zuid-Korea kan na stroeve start volgende ronde Azië Cup al ruiken

Zuid-Korea is maandag goed begonnen aan de jacht op zijn eerste Azië Cup-eindzege sinds 1960. De ploeg van Jürgen Klinsmann ondervond wel meer moeite dan verwacht met Bahrein.

Zuid-Korea
3 - 1
Bahrein
Bahrein

Bahrein zette in het Jassim Bin Hamad Stadium te Al Rayyan verrassend vroeg druk op Zuid-Korea. De ploeg van Klinsmann vond pas in de tweede helft de ruimte om tot kansen te komen. Dankzij Paris Saint-Germain-speler Kang-in Lee liep Zuid-Korea tussen de 56ste en 68ste minuut uit van 1-1 naar een 3-1 voorsprong.

Bahrein had zes minuten na rust via Abdullah Al Hashash nog knap de openingstreffer van Hwang In-beom ongedaan gemaakt.

Boegbeeld Heung-min Son kon niet zijn stempel op het duel drukken. De aanvaller van Tottenham Hotspur kreeg vlak voor tijd nog een gele kaart wegens een schwalbe.

In dezelfde groep staan later op de dag nog Maleisië en Jordanië tegenover elkaar. Zuid-Korea kan de achtste finale al ruiken: de toptwee van de zes groepen plaatst zich voor de achtste finales, evenals de vier beste nummers drie.