Zorgen Van Bronckhorst in China nemen toe na wéér een nederlaag

Het Chinese avontuur van Giovanni van Bronckhorst verloopt uiterst moeizaam. Na opnieuw een nederlaag, dit keer tegen Jiangsu Suning, wacht de Nederlandse coach nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen bij Guangzhou R&F.

Guangzhou City
0 - 2
Jiangsu FC
Jiangsu FC

Zonder de geblesseerde Mousa Dembélé moest tegen Jiangsu Suning zondag eindelijk de eerste overwinning van het seizoen geboekt worden voor het Guangzhou R&F van Van Bronckhorst. Drie punten waren broodnodig na de beroerde competitiestart van de voormalige Feyenoord-coach. Er werd eerst met 3-0 verloren van Shenzhen, vervolgens met 5-0 van Guangzhou Evergrande en afgelopen week werd tegen Henan Jianye het eerste punt van het seizoen (1-1) gepakt.

Guangzhou R&F kon daar tegen Jiangsu Suning echter geen vervolg aan geven. Al voor rust keken Van Bronckhorst en consorten tegen een 0-2 achterstand aan. Alex Teixeira, voormalig speler van Shakhtar Donetsk, kon in de 22ste minuut van dichtbij binnen tikken na een hoekschop en verzorgde daarmee de 0-1. Een score die tien minuten voor rust werd uitgebreid door diezelfde Braziliaan. Met een prachtig schot in de verre hoek zorgde hij voor gefronste wenkbrauwen bij Van Bronckhorst.

Eran Zahavi kreeg een kwartiertje na rust dé kans om de hoop voor Guangzhou R&F terug te brengen. De Israëlische spits, die tegen Henan Jianye vooralsnog het enige doelpunt van dit seizoen voor zijn rekening nam, mocht een penalty nemen. Doelman Chao Gu stopte de inzet van Zahavi echter en zorgde er daarmee voor dat de spanning niet terugkeerde in de wedstrijd.

Van Bronckhorst slikte dus wederom een nederlaag en blijft daarmee hekkensluiter in Groep A van de Chinese Super League, die door het coronavirus is opgesplitst in twee groepen. De bovenste vier van beide groepen plaatsen zich na het seizoen voor de kwartfinales van de play-offs om het kampioenschap. Iets waar het Guangzhou R&F van Van Bronckhorst vooralsnog niet bepaald voor in aanmerking lijkt te komen.