Giovanni van Bronckhorst heeft woensdag zijn eerste punt gepakt als trainer van Guangzhou R&F. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg tegen Henan Jianye zelfs voor het eerst scoren.

Henan
Henan
1 - 1
Guangzhou City

Van Bronckhorst kon wel een opsteker gebruiken, want de eerste twee wedstrijden gingen met ruime cijfers verloren. Eerst won Shenzhen met 3-0 en vervolgens was stadgenoot en koploper Guangzhou Evergrande met 5-0 te sterk. Het begin tegen Henan beloofde opnieuw weinig goeds, want de 'thuisploeg' (er wordt op een neutrale locatie gespeeld) kwam na tien minuten op voorsprong via Boxuan Feng, die raak schoot uit een voorzet van Changjie Du.

De ploeg van Van Bronckhorst maakte daarna een betere indruk en kreeg wat mogelijkheden, maar een doelpunt bleef nog uit. Met een dubbele wissel in de rust hoopte de trainer iets teweeg te brengen. Dat lukte, want na een klein uur stond het 1-1. Renatinho leek uit een vrije trap voorlangs te koppen, maar Eran Zahavi stond bij de tweede paal om met een hoog geheven been binnen te tikken. Verder dan dat kwam Guangzhou niet.

Ondanks het eerste punt staat de ploeg van Van Bronckhorst nog steeds onderaan in Groep A van de Chinese Super League. De competitie werd in juli door de voetbalbond in tweeën gesplitst. Groep A speelt alle wedstrijden in Dalian en Groep B is actief in Kunshan. Na afloop van de eerste fase van de competitie spelen de beste acht teams en de slechtste acht teams tegen elkaar.