Van Gastel wint arbitragezaak van opgeheven club

Reacties

Niet lang nadat Giovanni van Bronckhorst in 2020 was gestopt bij Guangzhou City FC, promoveerde zijn voormalige assistent Jean-Paul van Gastel (51) tot hoofdcoach in de Chinese havenstad. Het was een lucratieve stap voor de vijfvoudig international, maar betrouwbaar met het uitbetalen van de maandsalarissen was de Chinese club bepaald niet.

Van Gastel wint arbitragezaak van opgeheven club
© Pro Shots

Begin 2021 begon hij aan zijn contract en toen de ploeg onder Van Gastel goed presteerde, beloonde de clubleiding dat in 2022 met een verbeterd contract. De voormalige middenvelder ging 1,08 miljoen euro netto per jaar verdienen. Een beloning die in de Eredivisie alleen is weggelegd voor hoofdtrainers in de top.

Toen de Nederlander in de zomer van 2022 werd ontslagen, stond er nog een behoorlijke rekening open. Van Gastel spande een arbitragezaak aan bij de FIFA, die onlangs de uitspraak publiceerde. Van Gastel kreeg niet de anderhalf miljoen toegewezen die hij eiste, maar uiteindelijk wel bijna zeven ton aan achterstallig salaris en ontslagvergoeding. En Guangzhou City? Die club is inmiddels opgeheven.

Na zijn avontuur in China keerde Van Gastel terug naar Nederland, waar hij bijvoorbeeld de kampioenswedstrijd van Feyenoord meepikte. Maar het begint weer te kriebelen richting een volgend avontuur in het buitenland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.