Zorgen om tekortkomend spitsenduo Arsenal, versterking genoemd

Reacties

Volgens Gary Neville en voormalig Arsenal-speler Paul Merson heeft Arsenal dringend een nieuwe spits nodig. Het duo meent dat de combinatie Eddie Nketiah-Gabriel Jesus niet voldoende is voor de landstitel. Brentford-spits Ivan Toney wordt genoemd als mogelijke versterking.

Zorgen om tekortkomend spitsenduo Arsenal, versterking genoemd
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
2 - 2
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

'Ik heb het al vanaf dag één gezegd: met Nketiah ga je de Premier League niet winnen', steekt Merson van wal bij Sky Sports. 'Je hebt een goede spits nodig. Ik denk niet dat Nketiah Arsenal naar een hoger niveau tilt. Sterker nog, ik denk dat Jesus dat niet eens doet. Ik had er zoveel vertrouwen in dat Arsenal zondag zou winnen, maar toen ik de teams zag, maakte ik me grote zorgen. Jesus op de vleugel, Nketiah voorin, Fabio Vieira, ik denk ook niet dat hij goed genoeg is.'

Ook Neville kwam na het gelijkspel tussen Arsenal en Tottenham Hotspur in de North London Derby tot deze conclusie. 'Het was duidelijk dat Arsenal een echte spits miste. Ik vind het fijn als aanvallers beweeglijk zijn en niet alleen in de punt van de aanval staan hoor, maar het is ook prettig als je een spits hebt met een neusje voor het doel. Dat ontbreekt er bij dit Arsenal aan.'

Merson ziet in Toney een speler die aan dat profiel voldoet. 'Er zijn niet veel centrumspitsen in de wereld. Ze zijn een uitstervend ras. Maar Toney is in januari voor hen beschikbaar.' Volgens de Engelse tabloid The Mirror bereidt Arsenal zelfs al een bod voor op de Engelse spits. Hij moet in januari overkomen naar Noord-Londen. Brentford vraagt naar verluidt echter een kleine zeventig miljoen euro voor Toney.

Op dit moment zit Toney nog een schorsing uit voor gokken op zijn eigen wedstrijden. De aanvaller mag vanaf 17 januari weer duels spelen. Halverwege september keerde hij alweer terug op het trainingsveld bij Brentford.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.