Zorgen om De Ligt: onderzoek naar knieblessure, twijfels over Oranje

Reacties

Matthijs de Ligt mocht zaterdag eindelijk weer eens in de basisopstelling van Bayern München verschijnen. De verdediger speelde uitstekend en scoorde, maar zag de middag toch uitmonden in een teleurstelling. In Duitsland zijn er nu serieuze zorgen over de international.

Zorgen om De Ligt: onderzoek naar knieblessure, twijfels over Oranje
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
7 - 0
VfL Bochum
VfL Bochum

De afgelopen weken kwijnde De Ligt weg op de bank van Der Rekordmeister. De verdediger kwam midweeks in het Champions League-duel met Manchester United (4-3 zege) zelfs helemaal niet in actie. In de thuiswedstrijd tegen VfL Bochum werd hij echter van stal gehaald.

Na een imponerende eerste helft leek alles crescendo te gaan voor De Ligt. Zeker, omdat de oud-Ajacied op knappe wijze ook al gescoord had uit een hoekschop. Na de thee schitterde de speler van het Nederlands elftal door afwezigheid.

De Ligt had zich in de rust moeten laten wisselen. Trainer Thomas Tuchel verklaarde na afloop van het duel waarom en het bleek een serieuze zaak. Nadat de knie van De Ligt een klap te verwerken had gehad, kon hij namelijk niet meer verder.

Twijfels over Oranje
Sterker, de verdediger moest halsoverkop naar het ziekenhuis om een mri-scan te ondergaan. Die moet uitsluitsel geven over de ernst van de blessure. Met oog op de EK-kwalificatieduels van Oranje een streep door de rekening, want De Ligt kon tijdens de laatste zege van het Nederlands elftal nog rekenen op een basisplaats. Oranje speelt op 13 oktober de thuiswedstrijd tegen Frankrijk in de strijd om een EK-ticket. Drie dagen later volgt een bezoek aan Griekenland.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
34
28
6
0
89-24
+65
90
2
VfB Stuttgart
34
23
4
7
78-39
+39
73
3
Bayern München
34
23
3
8
94-45
+49
72
4
RB Leipzig
34
19
8
7
77-39
+38
65
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.