Zorgen in Frankrijk nemen toe op weg naar Qatar: 'Een klap in het gezicht'

Reacties

Regerend wereldkampioen Frankrijk gaat volgens Franse media met kopzorgen richting het WK in Qatar. Bondscoach Didier Deschamps zag zijn formatie de Nations League-campagne zondagavond afsluiten met een nederlaag tegen Denemarken.

Zorgen in Frankrijk nemen toe op weg naar Qatar: 'Een klap in het gezicht'
Denemarken
Denemarken
2 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Voor Frankrijk liep de Nations League-campagne uit op een enorme teleurstelling: Les Bleus eindigden in een groep met Kroatië, Denemarken en Oostenrijk met slechts vijf punten uit zes duels op de derde plek. De Fransen wonnen alleen het thuisduel met Oostenrijk. Frankrijk ging in Kopenhagen voor de derde keer dit kalenderjaar onderuit, dat overkwam Les Bleus eerder in 1966, 1981, 2008 en 2010.

'Leve de woestijn', kopt L'Équipe maandagochtend boven een foto van een teleurgestelde Kylian Mbappé. De krant verwijst daarmee naar het WK in Qatar. 'Beroofd van te veel basisspelers, verliezen Les Bleus de laatste wedstrijd voor het WK in Qatar. Dit is een zorgwekkende nederlaag, een serieuze waarschuwing richting het WK. Is dit hoe de wereldkampioen zich voorbereidt op het WK, met een klap in het gezicht?'

Bouwplaats
'Onherkenbaar en te zwak', schrijft Le Figaro. 'Ja, we zijn het Franse team en mogen onszelf op de borst slaan met onze twee sterren op het shirts, maar daarmee win je geen wedstrijden. Met zijn experimentele verdediging ging Deschamps een weddenschap aan en die verloor hij.' Deschamps koos in Kopenhagen voor een defensief centrum met Dayot Upamecano, William Sadiba en Benoît Badiashile, samen goed voor dertien interlands.

Le Parisien beschouwt de Franse defensie als een 'bouwplaats'. In Kopenhagen bleef Raphaël Varane op de bank en Theo en Lucas Hernández, Presnel Kimpembe en Jules Koundé ontbraken door blessures. De Fransen starten het WK op 22 november tegen Australië. De andere tegenstanders zijn Tunesië en (weer) Denemarken. De Denen waren begin juni ook in Stade de France te sterk voor Frankrijk.

Rol Mbappé
Deschamps weet dat er werk aan de winkel is richting het WK. 'Ik ga de situatie niet mooier maken dan die is. Iedereen weet hoeveel blessuregevallen we hebben. Dit is wel een waarschuwing richting het WK. Op dit niveau moeten we hoge eisen stellen', verklaarde de bondscoach. 'We moeten hiervan leren. Het belangrijkste is dat we over twee maanden op ons best zijn. Ik hoop dat de jongens zich ervan bewust zijn dat we veel meer agressie moeten tonen op het veld. Ook de ervaren jongens. Agressiviteit is een basisingrediënt.'

Mbappé kon niet het verschil maken voor Frankrijk, zag ook Deschamps. 'Hij deed veel dingen goed, maar kan het ook niet alleen. Kylian is één van onze spelers die in drie dagen twee keer negen minuten op het veld stond. Ik maak me geen zorgen om hem. Hij heeft ook ondersteuning nodig', besluit de bondscoach van de Fransen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.