Denemarken heeft Frankrijk pijn gedaan in de Nations League, maar voor de Fransen was er toch reden voor opluchting. Wales degradeerde uit de groep van Nederland.

Wales
0 - 1
Polen
Polen

Zoals de winst in Groep D de inzet was in Amsterdam, zo was handhaving op het hoogste niveau in de Nations League de inzet in Cardiff. Wales moest winnen om een degradatie te ontlopen. De ploeg van Rob Page slaagde er niet in Polen echt in de problemen te brengen. De eigen doelman Wayne Hennesey zorgde voor rust voor een bibbermomentje voor de eigen aanhang. De Wales-goalie nam een terugspeelbal verkeerd aan, maar kon net voor de eigen doellijn zijn fout herstellen.

In de tweede helft moest Hennesey alsnog het hoofd buigen. Na een fraaie pass van Robert Lewandowski opende Karol Swiderski de score namens de gasten. De treffer van de aanvaller van het Amerikaanse Charlotte was de genadeklap voor Wales, dat met een schamele oogst van één punt afscheid neemt van het hoogste niveau in de Nations League.

Frankrijk

Denemarken was donderdag de rol van koploper kwijtgeraakt door de nederlaag tegen Kroatië, dat donderdag met de 2-1 zege de Denen voorbij was gestoken. Maar de ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand had de hoop op de groepswinst allerminst opgegeven.

Frankrijk ondervond dat zondag aan den lijve. Met de treffers van Kasper Dolberg en Andreas Skov Olsen werden de Deense intenties onderstreept. Les Bleus, die nog niet gevrijwaard waren van degradatiezorgen, slaagden er niet in de nederlaag te voorkomen.

Het resultaat bij Oostenrijk - Kroatië bracht opluchting in Frankrijk, dat ondanks de nederlaag niet degradeert, en teleurstelling bij Denemarken, dat ondanks de winst naast de groepswinst en daarmee een plek bij de Final Four greep.

De overwinning in Kopenhagen was wel een hoopgevend resultaat op weg naar het WK in Qatar, waar het op 26 november in de groepsfase Frankrijk treft.

Oostenrijk
Oostenrijk
1 - 3
Kroatië
Kroatië

Kroatië had plaatsing voor de Final Four in eigen hand. Een zege op Oostenrijk was voldoende om de concurrent achter zich te houden. De start in Wenen was uitstekend, want in de zesde minuut zette Luka Modric zijn ploeg op koers voor de benodigde drie punten.

Het Kroatische feestje was van korte duur. In de negende minuut bracht Christoph Baumgartner de gelijkmaker op het scorebord. Oostenrijk verzuimde zich in de eerste helft meer te belonen en kreeg daar na rust de rekening voor gepresenteerd. Marko Livaja zette halverwege de tweede helft Kroatië met een rake kopbal weer op koers voor de Final Four. Enkele minuten later was het pleit beslecht in Wenen. Dejan Lovren velde met de 1-3 het vonnis over Oostenrijk, dat door de nederlaag een stap terug moet doen in de Nations League.