Varane staat richting Frans slotstuk Nations League stil bij situatie Pogba

Reacties

Raphaël Varane bereidt zich met Frankrijk voor op de Nations League-wedstrijd tegen Denemarken, maar is met zijn gedachten ook bij Paul Pogba. De middenvelder is al langere tijd geblesseerd en is betrokken geraakt bij een veelbesproken afpersingszaak.

Varane staat richting Frans slotstuk Nations League stil bij situatie Pogba
© Pro Shots
Denemarken
Denemarken
2 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Pogba speelde in april van dit jaar zijn laatste officiële wedstrijd (voor Manchester United) en kwam in maart voor het laatst in actie voor de Franse nationale ploeg. Voor de middenvelder van Juventus lijkt het WK in Qatar een race tegen de klok te worden door een knieblessure, zei eerder ook bondscoach Didier Deschamps. Pogba kwam na zijn terugkeer bij Juve nog niet in actie.

Terwijl Frankrijk zich opmaakt voor een Nations League-duel met Denemarken, staat Varane ook stil bij de situatie waarin Pogba zich op dit moment bevindt. De afpersingszaak rond Pogba kreeg vrijdag een nieuwe wending door nieuwe tweets van zijn broer Mathias, die als verdachte nog altijd in hechtenis zit.

Bezorgdheid
'We proberen ons te concentreren op wat we op het veld moeten doen, maar helaas is er op dit moment ook veel nieuws dat niets met voetbal te maken heeft', vertelde Varane op een persconferentie, waar het nieuws rond Pogba kort ter sprake kwam. De verdediger speelde vorig seizoen nog met Pogba bij United.

'Voetbal staat bij ons op één, maar we sluiten ons niet compleet af voor wat er om ons heen gebeurt. Zeker niet als het om iemand gaat die je goed kent. We zijn in zekere zin ook bezorgd om hem', aldus Varane, die met Frankrijk een teleurstellende Nations League-campagne doorloopt. De Fransen staan met vijf punten na vijf duels derde in Groep 1 en hebben geen perspectief meer op een plek bij de Final Four

Focus en rust
Deschamps wilde niet diep ingaan op de verhalen rond Pogba. 'Niets of niemand kan mijn focus en rust verstoren. Wanneer er minder niet voetbalgerelateerde verhalen spelen, is dat alleen wel beter voor ons', verklaart de Franse keuzeheer, die donderdag met zijn formatie een overwinning boekte op Oostenrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.