Zorgen bij Benfica richting Ajax: 'De fans zijn gefrustreerd, maar wij ook'

Benfica leek vrijdag af te stevenen op een eenvoudige overwinning, maar gaf het na rust helemaal weg. Tot grote teleurstelling van Nélson Veríssimo, interim-trainer van de komende tegenstander van Ajax.

Van de laatste vijf officiële wedstrijden heeft de club uit Lissabon er nu slechts twee gewonnen. 'De fans zijn gefrustreerd, maar wij ook', reageerde Nélson Veríssimo. 'We hadden een goede eerste helft en hadden kansen om de 0-3 te maken. Boavista duwde ons steeds verder terug, we hadden niet het vermogen om de bal in de ploeg te houden en de 1-2 gaf hen het geloof helemaal terug.'

In de slotfase hoopte Nélson Veríssimo met wissels het puntenverlies te voorkomen. 'De inbrengen van João Mário was om het balbezit terug te krijgen en Nemanja Radonjic om meer diepte te krijgen, maar de wissels werkten niet. Kortom, het werkte niet en dat is mijn verantwoordelijkheid. We moeten nadenken over wat er mis is. Nu is het tijd voor de spelers om te herstellen, want het wordt een zeer moeilijke wedstrijd tegen Ajax.'

Woensdagavond staat in Lissabon de eerste confrontatie tussen Benfica en Ajax in de achtste finale van de Champions League op het programma (aftrap 21.00 uur). Beide clubs kwamen elkaar in het seizoen 2018/19 tegen in de groepsfase van het miljardenbal. Destijds won Ajax thuis met 1-0, terwijl het duel in Estádio da Luz eindigde in 1-1.