Wanhoop bij Benfica neemt toe: Kenji Gorré verpest Ajax-generale

Reacties

Benfica heeft de generale repetitie voor de Champions League-ontmoeting met Ajax afgesloten met een teleurstellend gelijkspel tegen Boavista. Van de laatste vijf officiële wedstrijden heeft de club uit Lissabon er nu slechts twee gewonnen. Kenji Gorré, die voor onder meer ADO Den Haag speelde, stond met een assist aan de basis van de 2-2.

Wanhoop bij Benfica neemt toe: Kenji Gorré verpest Ajax-generale
© Pro Shots
Boavista
Boavista
2 - 2
Benfica
Benfica

Er was de afgelopen dagen één onderwerp dat de Portugese sportpagina’s domineerde: Benfica zou een dubieuze betaling van meer dan twee miljoen euro hebben gedaan aan scheidsrechter Bruno Paixão en is daarmee mogelijk hoofdrolspeler in een omkoopschandaal (zie artikel beneden). De wedstrijd tegen Boavista moet voor Benfica dan ook als een welkome afleiding hebben gevoeld.

Het team van trainer Nélson Veríssimo opende na een kwart wedstrijd de score: Rafa Silva legde de bal terug op Adel Taarabt, die vanuit de tweede lijn zeer vrij binnen schoot. Na een half uur werd het 0-2: Alejandro Grimaldo prikte de bal tegen de touwen nadat Rafa Silva op de doelman was gestuit. Éverton dacht er later 0-3 van te maken, maar de linksbuiten werd teruggefloten vanwege buitenspel.

Vlak na rust had Peter Musa de spanning terug kunnen brengen in de wedstrijd, maar de spits schoot tegen het lichaam van de uitkomende Odysseas Vlachodimos aan en verprutste daarmee zijn derde kans van de wedstrijd. Een kwartier voor tijd deed Boavista dan toch iets terug. Gustavo Affonso vond met een verdekt schot de korte hoek. De assist kwam op naam van de tot dan toe ongelukkig spelende Musa.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het geloof bij Boavista in een goed resultaat groeide en uiteindelijk was het Gaius Makouta die, op aangeven van Gorré, de 2-2 in het dak van het doel plaatste. Boavista ging, aangemoedigd door het thuispubliek, op jacht naar de winnende treffer, maar die zou niet meer vallen. Desondanks zal ook een gelijkspel voor Benfica aanvoelen als een nederlaag. Het resultaat zal immers weinig vertrouwen geven in aanloop naar de clash met Ajax van aanstaande woensdag in Estádio da Luz.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2021/2022

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
34
29
4
1
86-22
+64
91
2
Sporting Lissabon
34
27
4
3
73-23
+50
85
3
Benfica
34
23
5
6
78-30
+48
74
4
Sporting Braga
34
19
8
7
52-31
+21
65
5
Gil Vicente
34
13
12
9
47-42
+5
51
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.