Zomer kopt Heerenveen naar achtste finales bekertoernooi

SC Heerenveen heeft zich ten koste van VVV-Venlo geplaatst voor de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi. Ramon Zomer bezorgde de Friezen met een rake kopbal een plek bij de laatste zestien (1-0).

De ploeg van trainer Marco van Basten, die donderdag zijn 49ste verjaardag vierde, begon voortvarend aan de wedstrijd en in de zevende minuut kon VVV-doelman Niki Mäenpää maar ternauwernood een doelpunt van Pelé van Anholt voorkomen.

Aan de andere kant was Jules Reimerink dicht bij de openingstreffer. Kenny Otigba probeerde weg te werken, maar via de VVV-aanvaller vloog de bal bijna in het doel van Kristoffer Nordfeldt, die attent reageerde op het gevaar. Halverwege de eerste helft kopte Pim Balkestein een hard schot van Magnus Wolff Eikrem over zijn eigen achterlijn en uit de daaropvolgende hoekschop opende Heerenveen de score. Zomer kopte de corner van Eikrem tegen de touwen. Nog voor rust was Hakim Ziyech dicht bij 2-0, maar zijn schot ging rakelings naast.

In de tweede helft viel er weinig te beleven in het Abe Lenstra Stadion. Voormalig VVV'er Yannic Wildschut en Ziyech zorgden met schoten van afstand wel voor gevaar, terwijl de bezoekers vooral gokten op de tegenaanval. Rajiv van La Parra was nog het dichtst bij een treffer, maar het schot van de Heerenveen-aanvaller belandde op de binnenkant van de paal.

Het bleef uiteindelijk bij dat ene doelpunt van Zomer in Heerenveen, waardoor de thuisclub later donderdagavond in de koker gaat voor de loting van de achtste finales van het bekertoernooi.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}