Zoet hoopt PSV-fans iets minder stress te bezorgen

PSV-doelman Jeroen Zoet had zondag een belangrijk aandeel in de nipte zege van PSV op Excelsior (1-2). De keeper is blij met zijn vorm, maar hoopt dat de Eindhovenaren het in de toekomst iets minder spannend maken.

PSV ging met een 0-2 voorsprong de rust in, maar sleepte de zege in de tweede helft ternauwernood over de streep. 'Er ontstond bij ons een beetje paniek bij een aantal momenten', stipte Zoet het probleem na de rust aan. 'We moeten dan gewoon bij onze vastigheden blijven, maar dat doen we niet. Daardoor brengen we onszelf in de problemen.'

Doordat PSV wankelde, was er wel alle ruimte voor Zoet om te excelleren. Zo trad de doelman adequaat op bij het moment dat Nicolas Isimat-Mirin de bal bijna ongelukkig in zijn eigen doel werkte. 'Isimat heeft zich vorige week bij mij onsterfelijk gemaakt, nu staan we weer gelijk', verwees Zoet naar de winnende treffer van de verdediger tegen PEC Zwolle.

'Fijn dat we gewonnen hebben, maar het mag wel een keer op een iets gemakkelijkere manier', zei Zoet met een glimlach. 'Het leek er ook op dat dit zou gebeuren in de eerste helft, maar we pakten niet goed door in de tweede. We hebben de twee wedstrijden na de interlandbreak gewonnen, maar steeds met één doelpunt verschil. Het zou weleens lekker zijn als iedereen die PSV een warm hart toedraagt iets rustiger op de bank kan kijken naar de wedstrijd.'