Zoet beleeft Spezia-debuut om snel te vergeten

Reacties

Jeroen Zoet zal met weinig vreugde terugblikken op zijn officiële debuut bij Spezia. Een door de doelman veroorzaakte strafschop bleek het kantelmoment in de Serie A-wedstrijd tegen Sassuolo.

Zoet beleeft Spezia-debuut om snel te vergeten
© Pro Shots
Spezia
Spezia
1 - 4
Sassuolo
Sassuolo

Al na twaalf minuten incasseerde Zoet zijn eerste Serie A-treffer. De ex-keeper van PSV had geen antwoord op een diagonaal schot van Filip Djuricic, die vlak daarvoor op briljante wijze Jacopo Sala door de benen had gespeeld. Sassuolo leek al snel via Francesco Caputo de marge te vergroten, maar dit feestje voor de bezoekers ging na een lange VAR-check niet door wegens buitenspel.

In plaats van 0-2 stond het na ruim een half uur plotseling 1-1. Andrey Galabinov kopte zeer fraai raak en zorgde daarmee voor de eerste Serie A-goal in de 114-jarige historie van Spezia. Voor de eerste overwinning moet de ploeg uit Ligurië echter nog even geduld hebben, want na de hervatting drukte Sassuolo het verschil in kwaliteit uit in doelpunten.

De 1-2 kwam van de voet van Domenico Berardi, die een door Zoet veroorzaakte strafschop verzilverde. De sluitpost maakte een overtreding op de doorgebroken Caputo, die onderuitging na contact met de Nederlander, die ook een gele kaart kreeg. Zoet werd in het restant van het duel nog tweemaal gepasseerd. Grégoire Defrel scoorde met een geplaatst schot met links en Caputo schoot raak uit de draai. Aan beide treffers kon Zoet niets doen.

Woensdag vervolgt Spezia de competitie met een uitwedstrijd tegen Udinese en volgende week zondag wacht een bezoek aan AC Milan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Zoet
Meer over J. Zoet
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.