Zoektocht Barcelona nu echt van start: wie wordt de noodaankoop?

Reacties

Barcelona heeft van de autoriteiten in Spanje officieel toestemming gekregen om een vervanger te halen voor de geblesseerde Ousmane Dembélé.

Zoektocht Barcelona nu echt van start: wie wordt de noodaankoop?
© Pro Shots

De Fransman heeft eerder deze maand de hamstring in zijn rechterbeen afgescheurd, waardoor de spoeling voor trainer Quique Setién voorin wel heel dun wordt. Zeker omdat Luis Suárez ook nog een tijdje deel zal uitmaken van de ziekenboeg.

Dankzij artikel 124.3 van de Spaanse voetbalbond mag Barcelona nu alsnog de binnenlandse markt op. Als clubs met een medisch attest kunnen aantonen dat ze vijf maanden niet kunnen beschikken over een speler mag er namelijk een vervanger worden gehaald. Verschillende Spaanse media melden dat Barcelona maandagochtend groen licht heeft gekregen. De club heeft nu vijftien dagen de tijd om toe te slaan. De aanwinst is overigens niet inzetbaar in de Champions League.

De afgelopen weken linkten Spaanse media tal van aanvallers al aan de Catalanen: je zelfvertrouwen als spits in La Liga loopt veel schade op als je dezer dagen níet wordt gelinkt aan de huidige nummer twee van de competitie.

Martin Braithwaite is voorlopig de laatste kandidaat die naar voren wordt geschoven. Volgens El Mundo Deportivo staat Barcelona zelfs al op het punt om Leganés te benaderen voor de 28-jarige Deen. Braithwaite maakte dit seizoen zes competitiegoals voor de laagvlieger in La Liga.

Eerder werden onder anderen Ángel Rodríguez (Getafe), Willian José (Real Sociedad) en Cristhian Stuani (Girona) in verband gebracht met een transfer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.