Zo worden de kansen van Oranje ingeschat op het EK

ADVERTORIAL - De eerste interlandperiode ter voorbereiding op het EK zit er weer op voor het Nederlands elftal. De oefenduels met Schotland en Duitsland hebben voer gegeven om de balans verder op te kunnen maken. Dat doet ook Unibet. Zo schat de bookmaker de kansen van Oranje op het EK in.

Zo worden de kansen van Oranje ingeschat op het EK
© Pro Shots

Voordat het Nederlands elftal aan het EK begint, worden er nog twee oefenwedstrijden gespeeld. Nadat Ronald Koeman zijn definitieve selectie voor het toernooi bekend heeft gemaakt, zal Oranje nog aantreden tegen Canada en IJsland. Beide oefenduels worden afgewerkt in De Kuip, op respectievelijk 6 en 10 juni, waarna de groepsfase van het EK wacht.

Gezien het resultaat van dinsdagavond weten we dat Polen de eerste tegenstander van Oranje op het EK is. De overige twee groepswedstrijden worden achtereenvolgens gespeeld tegen Frankrijk en Oostenrijk. Op papier zou je denken dat alleen de Fransen beter zijn dan Nederland en dat zou betekenen dat een tweede plaats in de groep het meest voor de hand liggend is.

Een EK verloopt zelden exact zoals je denkt, maar met het scenario van hierboven in het achterhoofd zou je al wat verder kunnen kijken dan de groepsfase. Zo treft Oranje, wanneer het als tweede eindigt in de poule, een andere nummer twee. Die is afkomstig uit de groep van België, Slowakije, Roemenië en Oekraïne. Mocht ook België zijn plicht doen en eerste worden in de groep, dan zou je zeggen dat Oranje ook in de achtste finales een aardige kans maakt om door te stoten tot de kwartfinale. Daarin zou Portugal de tegenstander worden als alles verloopt zoals je dat op voorhand zou inschatten.

Nog verder kijken dan de kwartfinale is een lastig verhaal, maar Unibet heeft odds bepaald voor EK-winst van Oranje. De bookmaker ducht Oranje een odd van 17.00 toe voor wanneer het EK wordt gewonnen. Daarmee is Nederland een flinke outsider, aangezien Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal en regerend Europees kampioen Italië hoger worden ingeschat. België krijgt dezelfde odd als Nederland.

Overige odds voor EK-winst

- Engeland: 4.00
- Frankrijk: 4.50
- Duitsland: 7.00
- Spanje: 8.00
- Portugal: 9.00
- Italië: 15.00
- België: 17.00

Klik hier om één van de odds te spelen bij Unibet!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's