Zo kan Bayern München de 28ste titel pakken

Reacties

Bayern München maakt zich op voor het 28ste kampioenschap in de Bundesliga. De ploeg van trainer Jupp Heynckes kan zondag op bezoek bij RB Leipzig (aftrap 18.00 uur) het eigen record van de snelste titel in Duitsland evenaren, maar is daarbij wel afhankelijk van Schalke 04 en Borussia Dortmund.

Zo kan Bayern München de 28ste titel pakken

De laatste jaren is het in Duitsland totaal geen verrassing meer als Bayern na 34 speelronden met de schaal in handen staat. Sterker nog: het is juist de vraag hoe vroeg Der Rekordmeister het weer voor elkaar krijgt. De afgelopen vijf seizoenen was Bayern die Beste, zoals Louis van Gaal na het behalen van de titel in 2010 zei. Daarna pakte Dortmund twee keer de hoofdprijs.

We hoeven niet ver terug in de tijd om de snelste kampioen in de Bundesliga-geschiedenis te vinden. Dat was namelijk Bayern in 2014, toen het uitduel met Hertha BSC (1-3) na 27 speelrondes al de beslissing in de titelstrijd was. Achtervolgers Dortmund en Schalke speelden gelijk tegen elkaar (0-0), waardoor Bayern de voorsprong met nog zeven duels te gaan uitbreidde tot 25 punten en dus niet meer ingehaald kon worden.

25 maart 2014: Bayern München is de snelste kampioen tot nu toe in de Bundesliga door te winnen van Hertha BSC.
25 maart 2014: Bayern München is de snelste kampioen tot nu toe in de Bundesliga door te winnen van Hertha BSC.

De topvijf van snelste titels in de Bundesliga wordt overigens verder gevormd door Bayern in 2013 na 28 speelrondes en Bayern in 1973, 2003 en 2015, toen het kampioenschap na dertig wedstrijden een feit was. Pas daarna volgt een ander team, namelijk Werder Bremen dat in 1988 na 31 duels kampioen werd.

De huidige stand in de topdrie:

Bayern kan het record van 2014 zondag dus evenaren, maar daarvoor zijn de wedstrijden van Dortmund (zondag, thuis tegen Hannover 96) en Schalke (zaterdag, uit bij VfL Wolfsburg) ook van belang. Beide teams mogen niet winnen en Bayern moet juist wel een zege boeken op Leipzig. Bij een gelijkspel van Bayern en nederlagen van Schalke en Dortmund is het gat tussen Bayern en Schalke 21 punten. Bayern is dan met het huidige doelsaldo van +47 al wel officieus kampioen.

Er zitten dus nogal wat haken en ogen aan een eventueel nieuw kampioenschap van Bayern na 27 speelrondes. Daarbij komt nog dat Leipzig zich zeker niet zomaar gewonnen zal geven tegen Bayern. Doelman Peter Gulacsi is daar heel duidelijk over: 'Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat Bayern het kampioenschap nog een week moet uitstellen', zei hij na de Europa League-wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg (1-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.