Zlatan-loos Zweden scoort niet bij gelijkspel tegen Slovenië

Zonder aanvoerder Zlatan Ibrahimovic is het voor Zweden lastig gebleken om het doel te vinden in het oefenduel met Slovenië. De EK-ganger bleef in eigen land steken op een doelpuntloos gelijkspel.

Bondscoach Erik Hamrén gunde de klasbak maandagavond rust. De aanvaller, die uit zijn contract loopt bij Paris Saint-Germain, keek de volle negentig minuten toe hoe Zweden moeite had om de Slovenen pijn te doen.

Isaac Thelin en John Guidetti kregen bij afwezigheid van Ibracadabra de kans in de tweemansvoorhoede, maar brachten doelman Vid Belec geen moment echt in de problemen. De ex-aanvaller van Feyenoord was halverwege de tweede helft met een kopbal aan de voor hem verkeerde kant van de paal nog het dichtst bij de openingstreffer.

Maar omdat de flamboyante spits van Celta de Vigo miste, bleef Zweden steken op 0-0. De geel-blauwen, die het op het EK komende zomer opnemen tegen Ierland (13 juni), Italië (17 juni) en België (22 juni), hebben echter nog een oefenduel om vertrouwen te winnen in aanloop naar het Europese eindtoernooi. Op 5 juni komt Wales namelijk nog op bezoek.