Zlatan komt zijn belofte na bij zwaarbevochten bekerzege AC Milan

Reacties

AC Milan heeft zich met hangen en wurgen geplaatst voor de halve finales van het toernooi om de Coppa Italia. De Milanezen sloegen in de verlenging toe tegen Torino, dat zo een dramatische week beleeft.

Zlatan komt zijn belofte na bij zwaarbevochten bekerzege AC Milan
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
nv
4 - 2
Torino
Torino

Afgelopen week plaatsten Napoli en Juventus zich al voor de halve eindstrijd, dinsdag was het de beurt aan Milan. De ploeg van trainer Stefano Pioli trof met Torino een tegenstander zonder zelfvertrouwen: de club uit Turijn werd afgelopen weekend in eigen huis met 0-7 vernederd door Atalanta Bergamo.

In Milaan waren de bezoekers uiteraard op zoek naar revanche, maar het was Giacomo Bonaventura die namens de thuisploeg de score opende. Daarna kwam Torino toch terug in de wedstrijd en via twee goals van Gleison Bremer leken de gasten er met de zege vandoor te gaan. Dat liet Hakan Çalhanoglu echter niet gebeuren.

Hij maakte in de slotminuut van de reguliere speeltijd de 2-2. Enkele momenten later leek invaller Zlatan Ibrahimovic de wedstrijd zelfs nog te beslissen, maar hij schoot de bal - tot zijn eigen ongeloof - van heel dichtbij over het doel van Torino. Daardoor moest er een verlenging aan te pas komen.

© Pro Shots

Daarin sloeg Milan toe. Çalhanoglu nam de 3-2 voor zijn rekening, waarna Ibrahimovic zijn misser nog goedmaakte. Op aangeven van Rafael Leão schoot hij de 4-2 binnen. Dat vierde hij op karakteristieke wijze, waarmee hij zijn belofte nakwam. Na zijn eerste doelpunt sinds zijn rentree in Milaan beloofde Zlatan dat hij 'als een God zou juichen' bij zijn eerste treffer in San Siro.

Milan plaatst zich zo als derde ploeg voor de halve finales van de strijd om de Coppa Italia. Woensdag spelen Internazionale en Fiorentina de laatste kwartfinale.

Rond de wedstrijd werd ook uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van basketballegende Kobe Bryant, die afgelopen week om het leven kwam bij een helikoptercrash. Hij groeide op in Milaan en stond bekend als AC Milan-supporter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.