Zlatan blijft bij Manchester United

Reacties

Zlatan Ibrahimovic blijft actief bij Manchester United. De Zweedse spits heeft een nieuw contract voor één seizoen getekend.

Zlatan blijft bij Manchester United

De 35-jarige aanvaller liep op 20 april een zware knieblessure op tijdens het Europa League-duel met Anderlecht. Een kleine week later werd de Zweed in de Verenigde Staten geopereerd. De verwachting is dat zijn herstel nog minstens tot november duurt. United lichtte de optie om zijn contract te verlengen niet, waardoor hij aanvankelijk transfervrij was.

'Ik ben terug om af te maken waarmee ik ben begonnen', reageert Ibrahimovic op de clubsite. 'Het was altijd mijn ambitie en die van de club om door te gaan. Ik kan niet wachten om weer op het veld van Old Trafford te staan. Ik werk er hard aan om zo goed en zo fit mogelijk terug te keren.'

Mourinho is verheugd dat hij Zlatan weer aan zijn selectie kan toevoegen. 'Hij is op weg naar volledig herstel en we zijn er blij mee dat hij dezelfde ambitie met ons deelt. Na zijn bijdrage aan vorig seizoen verdient hij ons vertrouwen. We wachten geduldig op zijn terugkeer. Ik weet zeker dat hij belangrijk wordt in de tweede helft van het seizoen.'

In de tussentijd nam United Romelu Lukaku voor 85 miljoen euro over van Everton. De Belgische spits is uitstekend aan het seizoen begonnen met drie treffers in twee Premier League-duels. Lukaku kan later in het seizoen rekenen op concurrentie van Ibrahimovic, die gaat spelen met rugnummer 10.

Manchester United nam de Zweed medio 2016 transfervrij over van Paris Saint-Germain. Ibrahimovic was vorig seizoen in Premier League-verband goed voor zeventien treffers in 28 duels. Tevens had hij met twee goals in de finale tegen Southampton een groot aandeel in de eindzege in het League Cup-toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.