Zlatan bezorgt PSG monsterzege in kampioenswedstrijd

Paris Saint-Germain heeft in de kampioenswedstrijd tegen Troyes opnieuw aangetoond dat het dit seizoen de beste club in Frankrijk is: 0-9. Zlatan Ibrahimovic maakte een hattrick binnen tien minuten.

In eigen huis legde Troyes de rode loper uit voor PSG. Matthieu Saunier zag Edinson Cavani in de dertiende minuut totaal over het hoofd en leidde zo met een foute terugspeelbal de 0-1 in. Vier minuten later volgde het hoogtepunt van de middag. Ibrahimovic lanceerde Javier Pastore met een listig hakje en de Argentijn maakte het met een fraai wippertje af.

In de negentiende minuut werd het titelfeest definitief veiliggesteld door een intikker van Adrien Rabiot: 0-3. Direct na de hervatting besloot ook Ibrahimovic te delen in de vreugde, door de bal met links in de verre hoek te plaatsen. Op aangeven van Ángel di María maakte de Zweed met een volley zijn tweede goal van de middag en zijn honderdste in de Ligue 1. In de 56ste minuut was de hattrick van Ibrahimovic een feit, na een mooie bal van Layvin Kurzawa.

Daarmee was het nog niet gedaan, want met nog een half uur op de klok passeerde de onfortuinlijke Saunier zijn eigen doelman. Ook voor invaller Lossémy Karaboué was het een vervelende middag. Hij stond nog geen tien minuten in het veld toen hij de doorgebroken Cavani neerhaalde en zo rood ontving én een penalty veroorzaakte. Ibrahimovic liet die klus aan Cavani, die via de rebound zijn aanvankelijke misser herstelde: 0-8. Het slotakkoord was voor Ibrahimovic, na een snelle counter.

Door de eclatante overwinning kan PSG, waar Gregory van der Wiel de eerste helft speelde, het vierde achtereenvolgende kampioenschap gaan vieren. Ook in 1986 en 1994 waren de Parijzenaars de beste van Frankrijk. De voorsprong op nummer twee AS Monaco bedraagt liefst 25 punten, waardoor de ploeg van trainer Laurent Blanc nu al niet meer achterhaald kan worden.