Ziyech weigert premie en doneert interlandopbrengst aan arme gezinnen

Reacties

Hakim Ziyech mag nog altijd dromen van het veroveren van de wereldtitel. De Marokkaanse spelmaker, geboren in Nederland, speelt zaterdagmiddag de kwartfinale tegen Portugal. Een premie zal het hem bij voorbaat al niet opleveren.

Ziyech weigert premie en doneert interlandopbrengst aan arme gezinnen
Marokko
Marokko
1 - 0
Portugal
Portugal

De linkspoot van Chelsea is op het WK in Qatar een van de verrassingen van het toernooi. In de groepsfase werden de Marokkanen groepswinnaar in een groep met Kroatië, Canada en België. In de achtste finales versloeg Ziyech met zijn land Spanje na strafschoppen.

De stuntreeks op het WK kan de Marokkanen een flinke premie opleveren. Ziyech zal er echter geen euro rijker van worden. De sterspeler heeft namelijk sinds zijn debuut in 2015 nog nooit ook maar een dubbeltje van de voetbalbond aangenomen.

In plaats van het opstrijken zijn gage zorgt Ziyech ervoor dat het besteed wordt aan andere doeleinden. Zo krijgt de staf van de nationale ploeg een deel van de opbrengst. Het gros wordt echter aan een goed doel besteed. Ziyech doneert zijn premies namelijk aan arme gezinnen in Marokko.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.