Zirkzee ook bij Bayern II in opspraak: na half uur rode kaart voor charge

Reacties

Joshua Zirkzee heeft zaterdag een volgende dreun te verwerken gekregen bij Bayern München. Een dag nadat BILD bekendmaakte dat de negentienjarige aanvaller niet langer tot de selectie van Der Rekordmeister behoort, werd Zirkzee bij de beloften al na een half uur met een rode kaart van het veld gestuurd.

Zirkzee ook bij Bayern II in opspraak: na half uur rode kaart voor charge
© Imago

Bayern zou niet te spreken zijn over de houding van Zirkzee en hem terug hebben gezet naar de beloften. De club bevestigde dat tot nu toe nog niet, maar dat Zirkzee zaterdag voor het eerst sinds oktober bij het tweede elftal moest opdraven tegen stadgenoot 1860 München zei genoeg. Halverwege de eerste helft ging het mis in het duel in de Derde Bundesliga.

Na 24 minuten ontving Zirkzee de bal op de rand van het strafschopgebied. De aanvaller probeerde zich door de defensie van 1860 München te wurmen en slaagde daarin. Zirkzee tikte de bal vervolgens iets te ver voor zich uit, waardoor de snel uitgekomen doelman Marco Hiller de bal kon oppikken. In een laatste poging om de bal alsnog te heroveren stak Zirkzee zijn voet uit en daarbij raakt hij Hiller in zijn gezicht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zirkzee haalde zich daarmee de woede van de spelers van 1860 München op de hals. Hiller had verzorging nodig en leek even niet verder te kunnen. Scheidsrechter Martin Petersen kon niet anders dan Zirkzee de rode kaart tonen. De Nederlander bleef nog even op het veld om de bloedende keeper van 1860 München zijn excuses aan te bieden. Hiller hervatte na enkele minuten alsnog de wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.