'Bayern stoort zich aan houding Zirkzee en zet hem terug naar beloften'

Reacties

Joshua Zirkzee behoort niet langer tot de selectie van Bayern München. Volgens BILD is de negentienjarige aanvaller teruggezet naar de beloften.

'Bayern stoort zich aan houding Zirkzee en zet hem terug naar beloften'
© Pro Shots

'Hij heeft de kwaliteiten om in de Bundesliga te spelen. Daarvan zijn we overtuigd. Het gaat om de mentaliteit, de instelling en de absolute wil om te laten zien wat je kan. Talent alleen is niet genoeg', zei Bayern-coach Hansi Flick in oktober al eens nadat Zirkzee een tijdelijke overstap naar 1. FC Köln niet door zag gaan. De mentaliteit van de jonge Nederlander is nu de reden voor Bayern om hem terug te zetten naar de beloften van de club. De club is niet te spreken over de huidige houding van de aanvaller.

Vorig seizoen speelde Zirkzee nog in negen Bundesliga-wedstrijden mee bij Bayern München, waarin hij vier goals maakte. De jonge Nederlander liet zich daarmee gelden in de minuten die hij maakte, maar dit seizoen gaat het een stuk moeizamer voor Zirkzee. Hij kwam in slechts drie wedstrijden in actie en op 31 oktober voor het laatst. Robert Lewandowski is immers de onbetwiste nummer één in de spits bij Bayern en ook Eric Maxim Choupo-Moting biedt Zirkzee nog concurrentie.

De geruchten rondom een tijdelijk vertrek van Zirkzee bij Bayern München, waar hij nog een contract tot medio 2023 heeft, namen de laatste weken toe. Heracles Almelo zou interesse hebben, maar Eintracht Frankfurt en 1. FC Köln zouden Zirkzee ook graag in de Bundesliga willen houden. Frankfurt-coach Adi Hütter noemde de Nederlander een interessante speler en die club zoekt na het vertrek van Bas Dost naar Club Brugge nog een nieuwe aanvaller.

Zirkzee speelde dit seizoen al drie wedstrijden mee bij de beloften van Bayern. 

Spelersprofiel

J. Zirkzee


Geboortedatum:
22 mei 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Schiedam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,93 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
Bologna
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.