Flick blijft overtuigd van kwaliteiten Zirkzee: 'Maar talent niet genoeg'

Reacties

Bayern München-trainer Hansi Flick ziet Joshua Zirkzee nog steeds als een groot talent. De negentienjarige spits moet in Derde Bundesliga laten zien ook over de andere gewenste karaktereigenschappen te beschikken.

Flick blijft overtuigd van kwaliteiten Zirkzee: 'Maar talent niet genoeg'
© Pro Shots

1. FC Köln-directeur Horst Heldt bevestigde vrijdag waarom de tijdelijke verhuizing van Zirkzee in oktober niet door was gegaan. Hij had eerder in de zomer te horen gekregen dat de jonge spits niet te huur was. 'Het was niet het juiste moment', aldus Heldt over het eerste contact over Zirkzee. Toen het standpunt van Bayern was veranderd, was het al te laat. Köln had met Sebastian Andersson al een spits gehaald.

Zirkzee bleef zodoende in München, waar hij zijn status van aanstormend talent in de schaduw van Robert Lewandowski moest waarmaken. Met zijn minuten in de eerste twee Bundesliga-duels groeide de hoop op genoeg speeltijd in de Beierse hoofdmacht. Maar inmiddels heeft de jeugdinternational een flinke stap terug moeten doen. In plaats van de Champions League is Derde Bundesliga het toneel geworden waarop Zirkzee zijn kunsten moet vertonen.

Volgens Bayern-trainer Hansi Flick kunnen die wedstrijden met de Beierse beloftes Zirkzee helpen zich weer op te richten. 'Joshua had in zijn vakantie last van zijn enkel en kon daarom niet zoveel trainen. Ik was niet tevreden met zijn fysieke gesteldheid. Dat wordt nu beter.'

Zirkzee moet laten zien uit het juiste hout te zijn gesneden. 'Talent alleen is niet genoeg, het is belangrijk dat je ook eraan werkt. Dat doet hij nu ook', aldus Flick. 'Hij heeft de kwaliteiten om in de Bundesliga te spelen. Daarvan zijn we overtuigd. Het gaat om de mentaliteit, de instelling en de absolute wil te willen laten zien wat je kan.' Zondag tegen SV Wehen Wiesbaden kan Zirkzee dat weer doen.

Eerder in oktober spraken we Joshua Zirkzee.

Zirkzee gaat concurrentie aan bij Bayern: 'Te weinig tijd voor een vertrek'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.