Zirkzee in beeld als Dost-opvolger: 'Hij is een interessante speler'

Reacties

Eintracht Frankfurt wil na het vertrek van Bas Dost naar Club Brugge een nieuwe spits halen in deze transfermaand en Joshua Zirkzee is een van de kandidaten voor de openstaande vacature. Coach Adi Hütter van Frankfurt noemt de jonge Nederlander 'een interessante speler'.

Zirkzee in beeld als Dost-opvolger: 'Hij is een interessante speler'
© Pro Shots

Zirkzee (19) mocht vorig seizoen nog behoorlijk wat speelminuten maken, als stand-in voor Robert Lewandowski, maar komt dit voetbaljaar nauwelijks in het stuk voor. De komst van Eric Maxim Choupo-Moting heeft ervoor gezorgd dat Zirkzee een plek is gezakt in de pikorde. Hansi Flick liet Zirkzee sinds Choupo-Moting er is in de Bundesliga alleen nog maar meedoen tegen 1. FC Köln.

In de zoektocht naar speelminuten op het hoogste niveau kan een overstap naar Frankfurt een welkome oplossing zijn voor Zirkzee. Volgens BILD is er al contact opgenomen met Bayern, maar zitten de clubs niet op een lijn. Frankfurt wil Zirkzee alleen huren als het ook een optie tot koop krijgt, maar dat ziet Bayern volgens de berichtgeving niet zitten.

Hütter, de coach van Frankfurt, is op zoek naar een spits met snelheid, fysieke kracht en scorend vermogen. Zirkzee voldoet aan die omschrijving. 'Hij is een interessante speler, maar beide partijen moeten dichter bij elkaar zien te komen', aldus Hütter. Zirkzee heeft bij Bayern nog een contract dat tot medio 2023 doorloopt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.