Zirkzee kan zich ondanks spierklachten opmaken voor kampioensfeest

Reacties

Joshua Zirkzee behoort tot de wedstrijdselectie van Bayern München voor het uitduel met Werder Bremen. De negentienjarige spits kampt met spierklachten, maar trainer Hansi Flick houdt hem bij de groep voor de mogelijke kampioenswedstrijd.

Zirkzee kan zich ondanks spierklachten opmaken voor kampioensfeest
© Pro Shots

Afgelopen zaterdag was Zirkzee nog trefzeker tijdens het thuisduel met Borussia Mönchengladbach (2-1 winst), maar hij haalde het einde van de wedstrijd niet. De spits werd een kwartier voor tijd gewisseld en kampt met spierklachten. Maandag tijdens zijn persconferentie liet Flick echter weten dat hij het talent echter wel mee zal nemen naar Bremen. Naast Zirkzee zijn ook Javi Martínez en Ivan Perisic niet helemaal fit.

Overigens is de kans klein dat Zirkzee überhaupt in actie zou komen tegen Werder, aangezien Robert Lewandowski en Thomas Müller terugkeren van een schorsing. De jonge spits, die in 2017 van Feyenoord naar Bayern overstapte, heeft zich dit seizoen echter ook vanaf de bank bewezen. Op 18 december was hij meteen trefzeker tijdens zijn debuut tegen SC Freiburg, terwijl hij pas net in het veld stond. Drie dagen later herhaalde hij dat kunstje tegen VfL Wolfsburg.

Bayern München heeft met nog drie duels voor de boeg een voorsprong van zeven punten op nummer twee Borussia Dortmund en heeft dus aan een overwinning op bezoek bij nummer zeventien Werder Bremen genoeg om voor de dertigste keer in de clubhistorie landskampioen te worden.

Klaassen terug van weggeweest: 'Met zijn kwaliteiten moet hij Werder redden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.