Bayern dankt scorende Zirkzee: vier goals in 280 minuten

Reacties

Joshua Zirkzee heeft zijn kans gegrepen bij Bayern München. De zeventienjarige Nederlander heeft zijn basisplaats tegen Borussia Mönchengladbach bekroond met zijn vierde doelpunt van het seizoen: 2-1. Mede dankzij de goal van Zirkzee kan Bayern dinsdag kampioen worden.

Bayern dankt scorende Zirkzee: vier goals in 280 minuten
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 1
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

De basisplaats voor Zirkzee diende zich aan doordat Robert Lewandowski en Thomas Müller geschorst waren. Aangezien Jann-Fiete Arp geblesseerd was, waren Zirkzee en toekomstig Willem II'er Kwasi Okyere Wriedt de enige twee spitsen die Hansi Flick tot zijn beschikking had. Flick koos voor de aanvaller die zijn opleiding tot zijn zestiende genoot bij Feyenoord. Daar kreeg hij geen spijt van. Zirkzee bleek namelijk ijzig kalm toen Gladbach-goalie Yann Sommer hem met een foute inspeelpass een buitenkans bood. Vanaf de rand van de zestien schoof hij de bal in het lege doel dat Sommer achterliet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zirkzee had slechts 221 minuten nodig voor zijn eerste vier competitietreffers voor Bayern. Op 18 december had hij bij zijn debuut tegen SC Freiburg slechts twee minuten nodig om te scoren. Drie dagen later hielp Zirkzee tegen VfL Wolfsburg wederom Bayern over het dode punt als invaller. Bij zijn eerste basisplek op 29 februari was het bij 1899 Hoffenheim na een kwartier al raak. Dit was zijn eerste doelpunt na de hervatting van de competitie, waarin hij tot vandaag vooral korte invalbeurten kreeg. Met die goal vestigde Zirkzee direct een record, want nog nooit scoorden Nederlanders zo vaak op één dag in de Bundesliga (zie onder).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als geheel maakte Bayern een minder sterke indruk tegen Borussia Mönchengladbach. Vlak voor de openingstreffer van Zirkzee miste Breel Embolo een uitgelezen kans en een doelpunt van Jonas Hofmann werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 37ste minuut bood Benjamin Pavard de helpende hand aan de bezoekers. Hij gleed een lage voorzet van Florian Neuhaus binnen.

Na een uur probeerde Flick alsnog een opening te forceren door met Alphonso Davies en Kingsley Coman twee gebruikelijke basisspelers van de bank te halen. In de 77ste minuut bracht hij ook een nieuwe spits. Wat betekende dat Zirkzee naar de kant gaat en Wriedt zijn kunsten mag vertonen. In deze samenstelling bezweek Borussia Mönchengladbach alsnog. Pavard maakte zijn eigen doelpunt goed door met een piekfijne lage voorzet de winnende goal van Leon Goretzka in te leiden: 2-1. Door de late overwinning heeft Bayern aan een zege op Werder Bremen genoeg om dinsdag (aftrap 20.30 uur) kampioen te worden.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.