Zirkzee heeft het wel even gehad met topclubs en maakt keuze

Reacties

Joshua Zirkzee is niet van plan om snel te vertrekken bij Bologna. De Nederlandse spits voelt zich thuis bij de Italiaanse club, dat hem overnam van Bayern München. De topclub schijnt een terugkoopclausule te hebben opgenomen in de deal, maar op dit moment zou Zirkzee daar geen gebruik van willen maken.

Zirkzee heeft het wel even gehad met topclubs en maakt keuze
© Pro Shots

Alweer in 2017 werd Zirkzee door Bayern weggeplukt uit de jeugdopleiding van Feyenoord, tot een doorbraak in Duitsland leidde het nooit. Via huurperiodes bij Parma en Anderlecht kwam Zirkzee bij Bologna terecht, waar hij dit seizoen nog geen competitiewedstrijd miste.

Zirkzee pakt dus de spotlight in Italië, dit leidde tot een interview met La Gazzetta dello Sport. Daarin werd hem gevraagd naar een clausule die door Bayern geactiveerd kan worden. 'Nu weet ik het ook', bleef de Nederlandse spits vaag over die transfersituatie.

Wel duidelijk was hij over zijn toekomst. 'Ik heb nog een lange weg te gaan en je moet elke dag hard werken. Als je mij vraagt naar wat mijn voorkeur heeft als ik moet kiezen tussen presteren met Bologna of binnenkort voor een grote club spelen, dan vertel ik dat het de juiste keuze is om te presteren met Bologna.'

De 22-jarige Zirkzee ligt nog tot medio 2026 vast bij de Italiaanse club. De spits speelde negentien wedstrijden voor Jong Oranje, maar is inmiddels te oud om voor de beloften uit te komen. Het is daarom wachten op een oproep van bondscoach Ronald Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.