Zidane over bekritiseerde Benzema: 'Blijf hem verdedigen tot mijn dood'

Reacties

Karim Benzema kan rekenen op de onvoorwaardelijke steun van Real Madrid-trainer Zinedine Zidane. De spits scoort dit seizoen nauwelijks, maar heeft enorm veel krediet bij de Fransman, die voor zijn veelbesproken landgenoot in de bres springt.

Zidane over bekritiseerde Benzema: 'Blijf hem verdedigen tot mijn dood'

De aanvaller was dit seizoen pas vijf keer trefzeker in achttien wedstrijden. Bijna al zijn treffers vielen bovendien tegen laagvliegers. Ook woensdag, in de halve finale van het WK voor clubteams tegen het Al-Jazira van Henk ten Cate, miste Benzema een aantal opgelegde kansen.

Door de aanzwellende kritiek op de prestaties van de spits zag Zidane zich genoodzaakt om Benzema te verdedigen, in aanloop naar de finale van het intercontinentale toernooi tegen Grêmio. 'Ik ben het niet eens met de kritiek en maak me geen zorgen over dat hij niet altijd scoort. Karims rol draait niet alleen om scoren.'

'Hij is een bepaald type speler, dat niet zestig goals zal maken, maar andere dingen doet', vervolgde de trainer. 'Wat hij voor het team doet, vind ik bewonderenswaardig. Voetbal is een teamsport en hij is een van onze beste spelers in ieder aspect. Dat bevalt me aan hem. Ik zal hem tot mijn dood verdedigen. Hij is niet de enige die het lastig heeft door de kritiek.'

De verwachting is dat Benzema ook zaterdagavond in de eindstrijd van het WK zal starten voor Real. Vanaf 18.00 uur neemt De Koninklijke het op tegen Grêmio, dat de finale bereikte door bij de laatste vier af te rekenen met het Mexicaanse Pachuca.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.