Zidane niet bang voor PSG: 'Ik leef voor dit soort wedstrijden'

Reacties

Real Madrid staat woensdag voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar. De Koninklijke moet in eigen huis tegen Paris Saint-Germain een goed resultaat neerzetten om het seizoen niet in februari al in de prullenbak te hoeven gooien.

Zidane niet bang voor PSG: 'Ik leef voor dit soort wedstrijden'

Spaanse en Franse media staan al dagen vol met alles over de clash tussen de twee topfavorieten voor de eindzege. De twee duurste selecties aller tijden hoopten elkaar in principe pas in de finale van de Champions League te treffen, maar kruisen nu al in de achtste finales de degens. En de druk staat er bij beide vol op.

Voor Real is het de laatste kans om een verloren seizoen te redden. In La Liga is het gat met koploper Barcelona nu zeventien punten, in het bekertoernooi was er de beschamende uitschakeling door Leganés. Real is dit seizoen geen schim van de onverslaanbare ploeg van de afgelopen jaren en dus begint de positie van Zidane steeds meer te wankelen.

Zidane leidde de Madrilenen dan wel twee keer op rij naar de Champions League-winst, krediet is een zeldzaam goed in de voetbalwereld, zeker bij de trotse voorzitter Florentino Pérez. Zidane gaat er op karateristieke wijze mee om. 'Ik denk niet na over mijn toekomst. Ik ben alleen gefocust op woensdag, op de rest heb ik geen invloed. Er is tegen PSG wat meer druk, maar daar ga ik van genieten. De fans willen een geweldige voetbalwedstrijd zien en ik ook. Ik leef voor dit soort wedstrijden.'

Linksback Marcelo kwam de afgelopen dagen in het nieuws met de uitspraak dat hij Neymar ooit graag bij Real zou zien. 'Ik spreek hem veel. Elke team zou hem willen hebben', aldus de Braziliaan over zijn landgenoot. 'Maar het hele team van PSG is geweldig. We hebben er echt zin in. We weten wat het betekent om dit soort wedstrijden te winnen en dat motiveert enorm. We willen onze titel verdedigen.'

Real Madrid - PSG: de duurste wedstrijd aller tijden
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.