Geplaagd Polen leeft tussen hoop en vrees toe naar duel met Oranje

Reacties

Robert Lewandowski lijkt vooralsnog niet te hoeven vrezen voor deelname aan het EK. Volgens bondscoach Michal Probierz ging de 35-jarige spits van Barcelona uit voorzorg naar de kant in het oefenduel van Polen met Turkije (2-1). Eerder viel ex-Ajacied Arek Milik al af met een blessure.

Geplaagd Polen leeft tussen hoop en vrees toe naar duel met Oranje
© Pro Shots
Polen
Polen
2 - 1
Turkije
Turkije

Polen is komende zondag de eerste tegenstander van het Nederlands elftal op het EK. Waar Oranje maandagavond Frenkie de Jong zag wegvallen en mogelijk ook Teun Koopmeiners moet missen, zijn er ook bij de Poolse nationale ploeg zorgen. Eerst blesseerde aanvaller Karol Swiderski zich bij het vieren van zijn openingstreffer, na een half uur ging ook Lewandowski naar de kant met een spierblessure. Na rust keerde Hellas Verona-verdediger Pawel Dawidowicz niet meer terug binnen de lijnen.

Bondscoach Probierz bevestigde op zijn persconferentie dat Lewandowski uit voorzorg naar de kant ging. 'Robert heeft een lichte blessure, hopelijk is het niets serieus.' Ook in het geval van Dawidowicz en Swiderski hoopt Probierz dat de schade meevalt. 'We hebben hen uit voorzorg gewisseld. Swiderski haalden we naar de kant omdat hij liep te hinken. Dat hij zich blesseerde bij het vieren van zijn doelpunt, kan gebeuren. Ik loop al zo lang mee, niets verrast me meer in het voetbal.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De noodgedwongen wissels maakten het niet makkelijker voor Polen, maar toch boekte het de vijfde zege op rij onder leiding van de in september aangestelde Probierz. Vooral de optredens van de jonge middenvelder Kacper Urbanski (19, Bologna) en matchwinner Nicola Zalewski (22, AS Roma) stemmen de Poolse media positief, zoals ook doelman Wojciech Szczesny indruk maakte met enkele uitstekende reddingen. 'We hebben karakter getoond, we moeten alleen de bal langer in de ploeg houden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Polen gaat de blik nu op het eerste EK-duel met Oranje. Dinsdag (vandaag) vertrekt de selectie naar Hannover. Probierz weet dat zijn ploeg nog veel moet verbeteren om goed voor de dag te komen op het EK. Wat de Poolse media betreft is Nederland in Groep D samen met Frankrijk de favoriet om de volgende ronde te bereiken. TVP Sport zag dat Oranje zijn goede vorm bevestigde door IJsland met 4-0 te verslaan en constateert dat de laatste twee duels acht goals en geen enkel tegendoelpunt opleverden.

Zo 16 jun.

Bekijk hier al onze video's
Meer Polen
Meer over Polen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.