Zidane: 'Ik ben niet de beste trainer ter wereld'

Reacties

Zinedine Zidane bevestigde zaterdag na de gewonnen Champions League-finale tegen Juventus dat hij ook volgend seizoen gewoon trainer van Real Madrid is. De Fransman bleef bescheiden.

Zidane: 'Ik ben niet de beste trainer ter wereld'

Tijdens persconferenties die hij dit voorjaar gaf weigerde Zidane nog bevestigend te antwoorden op de vraag of hij ook na de zomer nog voor de spelersgroep van De Koninklijke staat, een doorlopend contract tot medio 2018 ten spijt.

Na de 1-4 zege op Juventus was Zidane een stuk duidelijker over zijn toekomst. 'Het staat vast dat ik blijf, maar eerst wil ik genieten van deze zege. Het is niet eenvoudig om de landstitel en Champions League te winnen. We hebben dit allemaal te danken aan onze inzet en ons enthousiasme', aldus Zidane tegen Antena3.

Zidane vindt het winnen van het landskampioenschap specialer dan het veroveren van de Champions League. 'De triomf in La Liga was de mooiste dag in mijn loopbaan. Een competitie gaat over 38 speelrondes en pas tijdens de laatste speeldag was het beslist.'

Zidane, die in januari 2016 begon als hoofdtrainer van Real Madrid en nu al een palmares heeft waar 99 van de honderd coaches van dromen, werd de eerste trainer sinds Arrigo Sacchi die twee keer op rij een club loodste naar de eindzege in de Champions League. De Italiaan had zowel in 1989 als in 1990 succes met AC Milan. 'Of ik nu de beste trainer ter wereld ben? Nee, zo zie ik mezelf niet', weigerde Zidane zichzelf op de borst te kloppen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.