Aangeslagen Buffon: 'Real is gewend finales te winnen'

Reacties

Een aangeslagen Gianluigi Buffon erkende na de verloren Champions League-finale dat Real Madrid de overwinning niet heeft gestolen.

Aangeslagen Buffon: 'Real is gewend finales te winnen'

'In de tweede helft kwamen hun klasse en kracht tot uiting. En wat ook naar boven kwam drijven, is dat Real Madrid gewend is om wedstrijden als deze te winnen. We hebben verdiend verloren', zei Buffon na het 1-4 verlies van Juventus tegen Mediaset Premium.

Juventus had in aanloop naar de finale in dit Champions League-seizoen slechts drie goals geïncasseerd, maar in Cardiff werd Buffon liefst vier keer verschalkt. 'Dit is een grote teleurstelling, omdat we dachten dat we alles goed hadden gedaan in de voorbereiding. We speelden een excellente eerste helft, waarin we Real Madrid handenvol problemen bezorgden. Het zat soms ook niet mee.'

Buffon vindt dat Juventus zich voor rust niet voldoende beloonde. 'In die periode gaven we weinig weg en verzetten we heel veel werk. Misschien liepen we in deze fase wel te hard, we haalden niet alles uit het overwicht.'

Door de nederlaag van Juventus blijft Paolo Maldini met zijn 38 jaar en 331 dagen de oudste Champions League-winnaar aller tijden. De verdediger won het miljardenbal in AC Milan in 2007. Buffon had zaterdag 39 jaar en 126 dagen op de teller staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.