Fenomeen Ronaldo bezorgt Real Madrid historische Champions League-zege

Reacties

Real Madrid heeft zaterdag de Champions League gewonnen. In een historische finale moest Juventus het hoofd buigen door Cristiano Ronaldo (1-4).

Fenomeen Ronaldo bezorgt Real Madrid historische Champions League-zege

'We hebben een afspraak met de geschiedenis', zei Sergio Ramos in de aanloop naar de finale in Cardiff. De verdediger van Real Madrid doelde op de Champions League-vloek van de regerend kampioen die de Europese hoofdprijs nimmer twee keer op rij won. De Koninklijke rekende af met deze vloek door Juventus te verslaan.

Maar niet louter door het Madrileense succes was het een historische avond. Het begon al met de openingstreffer van Cristiano Ronaldo. De Portugese grootheid zette Real Madrid na een vloeiende aanval in de twintigste minuut op voorsprong. Met zijn goal schreef hij geschiedenis door als eerste in drie verschillende Champions League-finales te scoren.

De 0-1 was het Spaanse antwoord op de overdonderende openingsfase van Juventus, dat Real Madrid onder druk zette. Gonzalo Higuaín en vooral Miralem Pjanic stelden doelman Keylor Navas op de proef.

Het Turijnse antwoord op de eerste slag van Real Madrid was echter nog indrukwekkender. Mario Mandzukic nam zes minuten na de 0-1 de bal op de borst aan en liet die aanname volgen door een omhaal. Navas had geen kans op het acrobatische hoogstandje van de Kroaat: 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De formidabele goal was het hoogtepunt van de toch al wervelende eerste helft, waarin beide ploegen niet veel voor elkaar onderdeden en het spel naar een hoog niveau tilden. Na rust kreeg het meeslepende en temporijke gevecht een vervolg, met het verschil dat de weegschaal richting Real Madrid doorsloeg.

De ploeg van Zinedine Zidane kwam namelijk het sterkst uit de kleedkamer. De pogingen van Luka Modric, Isco en Marcelo onderstreepten de groeiende druk op het doel van Juventus. Na een uur werd in een tijdsbestek van vier minuten de anders zo solide Turijnse muur definitief geslecht.

Casemiro had bij de 1-2 nog het geluk dat zijn schot van afstand door Sami Khedira van richting werd veranderd. Maar de genadeklap van Ronaldo in de 64ste minuut was door de perfecte voorzet van Modric en het afronden van de Portugees van een grote schoonheid. Het bleek het einde van de illusies van De Oude Dame. De uitsluiting van Juventus-invaller Juan Cuadrado was tekenend. De Colombiaan kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart na een domme actie jegens Ramos. Real-invaller Marco Asensio vergrootte in de laatste minuut de Italiaanse pijn door op aangeven van Marcelo de score naar 1-4 te tillen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door het resultaat was voor Gianluigi Buffon de Champions League opnieuw te hoog gegrepen. Ronaldo won de vooraf zo geafficheerde strijd met de 39-jarige Juventus-doelman, die door toedoen van de Portugees wederom naast de ontbrekende prijs in zijn zeer goed gevulde prijzenkast greep. Hij stond in Cardiff in de schaduw van Ronaldo, die op de avond dat Real Madrid afrekende met de Champions League-vloek op zeshonderd goals voor club en land kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.