Ronaldo: 'Wat kan ik meer vragen?'

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft zaterdag in Cardiff de geschiedenisboekjes herschreven. De Portugees van Real Madrid was uitermate gelukkig.

Ronaldo: 'Wat kan ik meer vragen?'

'Het is een spectaculair einde aan het seizoen met de Spaanse titel en de winst van de Champions League', zei Ronaldo tegen Mediaset Premium na de overtuigende Champions League-zege op Juventus (1-4). Twee goals van de Portugees waren de Turijnse ploeg te machtig.

Real Madrid en Ronaldo schreven zodoende historie in Cardiff. 'We hebben een volgende primeur te pakken, als het eerste team dat de Champions League-titel prolongeert. En ook de titel van de topscorer van het toernooi. Wat kan ik nog meer vragen?', zei hij.

'Ik zal proberen het beste te maken van dit unieke moment in mijn carrière om me daarna voor te bereiden op mijn internationale verplichtingen met Portugal', vervolgde Ronaldo, die daarmee doelde op het uitduel met Letland én de strijd om de Confederations Cup. 'Een volgende Gouden Bal? We zullen zien.'

Ronaldo voegde zich met het succes in Cardiff ook in een zeer illuster gezelschap. Na Andrés Iniesta en Clarence Seedorf is hij pas de derde speler in de Champions League-historie die binnen de lijnen kwam in vier gewonnen finales. Naast zijn drie triomfen met Real Madrid won hij in 2008 met Manchester United ook al de Cup met de Grote Oren.

Iniesta stapte met Barcelona in 2006, 2009, 2011 en 2015 als winnaar van het veld, zoals Seedorf dat deed in 1995 (met Ajax), 1998 (Real Madrid), 2003 en 2007 (beide keren met AC Milan). Xavi, Lionel Messi, Gerard Piqué en Samuel Eto'o hebben ook vier Champions League-titel op hun naam staan, maar kwamen niet in alle finales in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.