Zidane hekelt 'anti-Real-campagnes': 'Jaloezie'

Reacties

Zinedine Zidane vindt dat veel media, maar ook analisten en spelers en officials van andere clubs, wel erg kritisch zijn op Real Madrid. Die 'anti-Real-campagnes' werden na de ontsnapping tegen Juventus alleen maar erger, aldus de coach.

Zidane hekelt 'anti-Real-campagnes': 'Jaloezie'

Door een late strafschop maakte Real woensdag 1-3 tegen Juventus, waardoor een verlenging voorkomen werd. Diverse criticasters vonden dat de Spaanse topclub de penalty cadeau kreeg van de arbitrage, maar Zidane kan daar alleen maar om lachen.

'Wanneer mensen het hebben over een gestolen doelpunt, raak ik verontwaardigd. Het is duidelijk dat al ons succes voor ergernis zorgt bij veel mensen. Niemand kan de geschiedenis van deze club veranderen, wat mensen ook zeggen of schrijven. Real is en blijft de beste en meest succesvolle club ter wereld', aldus Zidane.

De trainer denkt dat al dat succes de reden is dat veel mensen een afkeer hebben van Real Madrid. 'Als je zo ontzettend succesvol bent, creëer je jaloezie. Er zijn anti-Madridistas, dat kunnen we niet veranderen. Wij kunnen alleen doorgaan met hetgeen waar we al mee bezig zijn, wij blijven ons werk doen.'

Zidane kreeg tijdens een persmoment ook de vraag wat hij van de uitspraken van Juventus-icoon Gianluigi Buffon vond, die onder meer zei dat de scheidsrechter een beest was zonder hart. 'Wat Buffon heeft gezegd, heeft hij gezegd. Hij was duidelijk emotioneel, al had hij tussendoor wel wat tijd om af te koelen. We moeten zijn gevoelens maar accepteren. Wij verdienen onze plek in de halve finale, dat vind ik het belangrijkst.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.