Marcelo wijst op verschil met Barcelona: 'Zou Real niet overkomen'

Marcelo deelde woensdagavond na de Champions League-thriller tegen Juventus een sneertje uit aan Barcelona. In tegenstelling tot de Catalanen bereikte Real Madrid wél de laatste vier, al flirtte De Koninklijke nadrukkelijk met de uitschakeling.

'We hebben gevochten als leeuwen en deden er alles aan om door te komen', vertelde de Braziliaan na de return in de kwartfinale aan de krant Marca. 'Wat Barcelona overkwam, zou ons niet gebeuren. Wij zijn namelijk Real Madrid.'

Real Madrid en Juventus leken op een verlenging af te stevenen nadat De Oude Dame in Bernabéu de 0-3 nederlaag uit de heenwedstrijd had weggepoetst. Bij het scheiden van de markt kreeg de thuisploeg echter een door Cristiano Ronaldo benutte strafschop.

'Het was een strafschop', vond Lucas Vázquez, die door Medhi Benatia in de ogen van arbiter Michael Oliver onreglementair van scoren werd weerhouden. 'Toen ik de bal wilde raken, kreeg ik een duwtje van achteren van de verdediger. Daar is geen discussie over mogelijk. Ik snap dat de spelers van Juventus protesteerden, het was immers de laatste minuut.'

Zidane
Zinedine Zidane vindt dat Real Madrid het over twee wedstrijden verdiende om Juventus uit te schakelen. 'Maar vandaag speelden we matig, terwijl zij juist heel goed waren. We hielden echter het geloof.' Zidane zag een vreemde wedstrijd. 'Je verwacht niet binnen twee minuten op achterstand te komen. Wat er daarna gebeurt, is dat je je hoofd laat hangen terwijl de tegenstander juist meer vertrouwen krijgt.'

De oefenmeester had al zo'n voorgevoel. 'Ik waarschuwde mijn spelers dat we echt getest zouden gaan worden, dat het link zou worden.'