Zidane geïrriteerd na nieuwe vraag over Bale

Reacties

Zinedine Zidane heeft woensdag uitgebreid vooruitgeblikt op de kampioenswedstrijd van Real Madrid tegen Villarreal donderdagavond. De Fransman was niet blij dat hij andermaal naar Gareth Bale gevraagd werd.

Zidane geïrriteerd na nieuwe vraag over Bale
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Villarreal
Villarreal

Het kan bijna niet meer misgaan voor Real Madrid, dat met nog twee duels te gaan vier punten meer heeft dan Barcelona. Als de Madrilenen donderdag winnen van Villarreal is het sowieso afgelopen, maar ook aan twee remises heeft Real genoeg. 'Maar wij gaan gewoon vol voor de zege', verzekerde Zidane op zijn persconferentie.

De succescoach blikte daarin ook terug op een gênant oefenduel in de voorbereiding op het huidige seizoen. Real verloor afgelopen zomer met 7-3 van rivaal Atlético Madrid. 'Ik denk dat die wedstrijd ons geholpen heeft. Ik was zeer geïrriteerd na die nederlaag en de spelers ook. Sindsdien hebben we laten dat we kunnen lijden tijdens wedstrijden.'

Zidane werd uiteraard ook weer gevraagd naar Bale, die de afgelopen weken vooral door randzaken in het nieuws kwam. De Welshman zat de laatste vijf competitieduels op de bank bij Real en was ook niet nodig als invaller. Om de verveling tegen te gaan, gebruikte hij zijn mondkapje als slaapmasker of een rolletje tape als verrekijker. Het werd in Spaanse media uitgelegd als desinteresse in de prestaties van zijn eigen ploeg.

Moet Bale niet gewoon vertrekken, vroeg een journalist. 'Wat een vraag, zeg', antwoordde Zidane geïrriteerd. 'Jij probeert weer te stoken tussen ons, maar dat gaat je niet lukken. Je vraagt elke dag hetzelfde. Dat mag, je hebt het recht om te vragen wat je wil, maar we zijn allemaal eengsgezind. Gareth, James Rodríguez en de rest.'

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer G. Bale
Meer over G. Bale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.