Zeventienjarigen leggen de basis voor indrukwekkende zege Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in winst omgezet. Borussia Mönchengladbach had het nakijken.

Zeventienjarigen leggen de basis voor indrukwekkende zege Dortmund
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
3 - 0
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

Borussia Dortmund wordt gezien als een van de belangrijkste uitdagers van Bayern München, dat vrijdag ten koste van Schalke 04 direct zijn status van titelfavoriet waarmaakte.

De jeugd is een belangrijke pijler onder het beleid van Borussia Dortmund in de poging de hegemonie van Bayern te breken. De zomerse komst van Jude Bellingham (17) - voor ruim 25 miljoen overgenomen van Birmingham City - past naadloos in dat beleid, dat eerder onder anderen ook Giovanni Reyna (17), Erling Haaland (20) en Jadon Sancho (20) naar Dortmund bracht.

Niet geheel toevallig was het die jeugd die tegen Borussia Mönchengladbach na ruim een half uur de ban brak. Reyna scoorde op aangeven van Bellingham, die daarmee de jongste speler in de Bundesliga sinds 2004 werd die een assist op zijn naam kreeg.

Reyna was ook direct betrokken bij de 2-0. Op advies van de VAR besloot scheidsrechter Felix Brych een penalty te geven na een overtreding van Ramy Bensebaini op de Amerikaan. Haaland toonde zich hetzelfde ijskonijn als vorig seizoen vanaf elf meter.

De Noorse international maakte een kwartier voor tijd zijn status van goalgetter waar. Hij was het eindpunt van een snelle counter, waarbij Sancho diende als aangever. De jeugd had BVB op de eerste speeldag van het nieuwe sezioen de weg gewezen om in het spoor van Bayern te blijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.