Zenden deelt punten met Everton-zwager Heitinga

Sunderland kwam maandagavond in eigen huis tegen Everton niet verder dan een 2-2 remise. Aan het treffen zat een Nederlands tintje.

Bij de dit seizoen verrassend goed presterende thuisploeg stond Boudewijn Zenden in de basis, terwijl bij de gasten John Heitinga (foto) deel uitmaakte van de basiself. Voor beide Nederlanders was het duel een verkapt familie-uitje. Heitinga is immers de zwager van Zenden.

Heitinga mocht na zes minuten als eerste juichen. Hij zag zijn collega Tim Cahill al na zes minuten koppend voor de openingstreffer tekenen. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong.

Halverwege het eerste bedrijf zorgde de Manchester United-huurling Danny Welbeck voor de gelijkmaker. Zenden stond met een fraaie actie en een assist aan de basis van het doelpunt.

Na de onderbreking kon het duel beide kanten op. Welbeck leek zich in de tweede helft van het vermakelijke treffen, toen Zenden net gewisseld was, tot matchwinner te kronen. Zijn knappe kopbal na zeventig minuten betekende de 2-1, al had de treffer van de 19-jarige spits eigenlijk niet geteld mogen worden. Aangever Kieran Richardson ontving de bal immers in buitenspelpositie.

In de slotfase kwam Everton met een gelukkig doelpunt alsnog langszij. Een schot van Mikel Arteta werd op ongelukkige wijze beroerd door Phillip Bardsley, die tot zijn eigen ontsteltenis zag dat de bal in het Sunderland-doel belandde.

Ondanks een onstuimige slotfase bleef het bij een puntendeling. Door de remise handhaaft Sunderland zich in de middenmoot, terwijl Everton een teleurstellende zestiende plaats bezet. Foto: VI Images