Zelfverzekerde Emegha vertelt over illustratief onderonsje met Marc Overmars

Reacties

Het gaat hard met Emanuel Emegha. De Nederlandse spits dwong deze zomer een miljoenentransfer naar de Ligue 1 af, terwijl hij een jaar geleden nog door de achterdeur vertrok bij Antwerp FC. Emegha (20) blikt in gesprek met VI terug op zijn periode in België en de gesprekken met technisch directeur Marc Overmars.

Zelfverzekerde Emegha vertelt over illustratief onderonsje met Marc Overmars
© Pro Shots

Nog voor zijn negentiende verjaardag legde Overmars miljoenen op tafel om Emegha naar Antwerp te halen. Daar kwam de jongeling echter nauwelijks aan de bak. ‘Ik heb in totaal volgens mij twintig officiële minuten voor Antwerp gespeeld’, blikt Emegha terug. ‘Het ging niet zoals gehoopt.’

‘Vorig jaar in de zomer kwam de Nederlandse staf en was ik heel erg blij. De voorbereiding ging voor mijn gevoel heel goed en in de eerste oefenwedstrijd scoorde ik meteen twee of drie keer. Maar ja, Vincent Janssen was gekocht, een topspits met veel ervaring, niet te vergelijken met mij. En Michael Frey zou verkocht worden, maar dat gebeurde niet. Dus toen was het aan mij: Blijf ik hier als derde spits, of ga ik ergens heen waar ik kans heb op een basisplaats?', aldus Emegha.

'Gelukkig gaf Marc Overmars mij de kans om dat te doen. Ik heb toen nog tegen hem gezegd: Zorg ervoor dat je een goed doorverkooppercentage afdwingt, want ik ga het laten lukken. Daar moest hij wel om lachen, maar hij heeft het wel gedaan en dat heeft Antwerp uiteindelijk nog een mooi bedrag opgeleverd.’

Het contact met Overmars is gebleven. ‘Laatst kreeg ik nog een bericht van hem, dat hij trots op me is en blij voor me is’, vertelt de Hagenaar, die inmiddels al van de nul af is bij Strasbourg in de Ligue 1 en ook  zijn debuut voor Jong Oranje heeft gemaakt.

Lees het hele interview met Emanuel Emegha op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer E. Emegha
Meer over E. Emegha
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.