Zelfs Kanté blijkt een mens van vlees en bloed: 'De machine is niet meer hetzelfde'

Reacties

Jarenlang vormde N'Golo Kanté het cement van Chelsea. Dit seizoen kampt de Franse middenvelder met de nodige fysieke malheur en verscheen hij in slechts vijftien van de 29 Premier League-duels aan de aftrap. Wat is er aan de hand?

Zelfs Kanté blijkt een mens van vlees en bloed: 'De machine is niet meer hetzelfde'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
1 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Kanté verwierf bekendheid bij het grote publiek tijdens het kampioensjaar van Leicester City. In het King Power Stadium dwong hij een transfer naar Chelsea af. In de jaren die volgden werkte Kanté zich op tot een onmisbare kracht bij zowel The Blues als Les Bleus, het nationale elftal van Frankrijk. Dit seizoen wil het nog niet helemaal vlotten met de defensieve middenvelder, die regelmatig last heeft van pijntjes.

Volgens landgenoot Emmanuel Petit is dat te wijten aan de speelstijl van Kanté, die fysieke kracht koppelt aan loopvermogen. 'De machine is niet meer hetzelfde', zegt de voormalig Frans international in gesprek met The Sun. 'Hij kan nog steeds dezelfde energie op het veld brengen, maar niet meer iedere drie dagen. Ik weet niet hoe veel kilometer hij in zes of zeven jaar heeft afgelegd in Engeland. Waarschijnlijk heeft hij twee keer de wereld rondgelopen.'

Niet onsterfelijk
'Hij is 31 jaar oud en niet onsterfelijk, zeker niet in deze positie op het middenveld', vervolgt Petit, die zelf zijn actieve loopbaan afsloot bij Chelsea. 'Ik zou willen dat hij wat meer voor zichzelf kon zorgen, wat egoïstischer kon zijn. Zijn opofferingen op het veld zijn overweldigend, maar Chelsea heeft de beste versie van Kanté nodig om prijzen te winnen. We naderen het einde van het seizoen, dan kan Thomas Tuchel hem niet op de bank zetten en hem laten rusten.'

Kanté komt woensdag met Chelsea in actie in de kwartfinale van de Champions League. Op Stamford Bridge neemt de nummer drie van de Premier League het op tegen Real Madrid. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.