Zelfs als hij niet op het veld staat baalt Neymar van Kuipers

Reacties

Neymar kon dinsdagavond vanwege een blessure niet meedoen tegen Barcelona en leefde via social media mee met zijn ploeg. Scheidsrechter Björn Kuipers wist weer geen indruk te maken op de sterspeler van Paris Saint-Germain, die ploeggenoot Kylian Mbappé zag uitblinken.

Zelfs als hij niet op het veld staat baalt Neymar van Kuipers
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 4
PSG
PSG

Neymar liep in de bekerwedstrijd tegen SM Caen een spierblessure op en miste daardoor dinsdagavond het weerzien met zijn oude club. Dit tot grote teleurstelling van de aanvaller. 'Deze wedstrijd staat in de topdrie van wedstrijden die ik wilde spelen', treurde de Braziliaan in aanloop naar het duel in Camp Nou. Neymars Champions League-vloek maakte dat onmogelijk.

Voor de televisie zag Neymar hoe Barcelona op voorsprong kwam, na een benutte strafschop van Lionel Messi. De penalty was gegeven door Kuipers: hij wees resoluut naar de stip na een struikelpartij van landgenoot Frenkie de Jong. Neymar begreep er niets van. 'Wat een grap deze strafschop!', tweette de aanvaller. Niet veel later (wellicht na het zien van de herhaling?) haalde hij deze tweet snel weer weg.

Het was niet voor het eerst dat Neymar en Kuipers niet op een lijn zaten. De twee kregen het eerder met elkaar aan de stok tijdens het WK van 2018, tijdens het duel tussen Costa Rica en Brazilië. Kuipers sprak Neymar toen aan op zijn vele gemopper en het gebaar dat de Nederlander daarbij maakte werd veelvuldig gedeeld op social media.

Een paar maanden later kwamen Neymar en Kuipers elkaar opnieuw tegen, toen bij de Champions League-wedstrijd tussen Napoli en Paris Saint-Germain. Weer werd het geen vriendschappelijke ontmoeting. 'De scheidsrechter zei iets tegen me wat hij niet had mogen zeggen, het was respectloos', bromde Neymar na afloop in de mixed zone. 'Ik wil niet herhalen wat hij zei, maar ze zouden er iets aan moeten doen. Hij kan niet zo respectloos zijn als hij tegen mij was. Wij moeten op het veld respect tonen voor de scheidsrechters, we zouden hetzelfde moeten worden behandeld.'

Mbappé-show
Dinsdag kwam ondanks de voorsprong van Barcelona alles goed voor PSG, dat mede dankzij een hattrick van Mbappé met 1-4 wist te winnen. Het leverde uiteraard de goedkeuring van Neymar op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.