Zeldzaam: bijna iedereen heeft direct aandeel in doelpuntenregen Sevilla

Reacties

Sevilla heeft in elk geval voor even de macht gegrepen in La Liga. De meervoudige Europa League-winnaar kreeg zondagmiddag in een waar spektakelstuk Levante op de knieën.

Zeldzaam: bijna iedereen heeft direct aandeel in doelpuntenregen Sevilla
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
5 - 3
Levante
Levante

De afgelopen weken werd Sevilla omstandig geprezen voor zijn stabiele defensie; de drie tegengoals in acht speelrondes vertelden wat dat betreft het hele verhaal. Tegen Levante klopte er echter bij tijd en wijle niets in de organisatie. Levante, dat tot zondag slechts zes keer had gescoord, sneed er geregeld als een mes door de boter doorheen.

Door de aanvallende klasse trok Sevilla wel aan het langste eind. De formatie van Julen Lopetegui ging al rusten met een 3-1 voorsprong dankzij goals van Óliver Torres, Rafa Mir en Diego Carlos. Bij een stand van 2-0 verzorgde José Luis Morales, natuurlijk vooral bekend onder zijn bijnaam El Comandante, de aansluitingstreffer.

Nadat Munir El Haddadi de thuisploeg op een 4-1 voorsprong had gezet, leek het over en sluiten, maar Levante kwam via treffers van opnieuw Morales en Gonzalo Melero ijzersterk terug. Fernando liet na 64 minuten al de 5-3 aantekenen, waardoor een korfbaluitslag aanstaande leek. Meer treffers bleven echter uit in Andalusië, ook omdat na een VAR-ingreep een strafschop van Levante werd teruggedraaid.

Zeer opmerkelijk: Jules Koundé was de enige startende veldspeler bij Sevilla die niet tot een doelpunt of een assist kwam tegen Levante.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.