Zegereeks levert Atlético en trainer Simeone record op

De eindzege in de Europa League van Atletico Madrid, dat woensdagdagavond Athletic de Bilbao met 3-0 versloeg, was de twaalfde opeenvolgende Europese overwinning van de club uit de Spaanse hoofdstad. Atletico schoot daarmee een record van Barcelona uit de boeken. Trainer Diego Simeone evenaarde bovendien Dino Zoff en Huub Stevens, omdat hij ook als speler al de UEFA Cup won.

Zegereeks levert Atlético en trainer Simeone record op

Atlético was dit Europa League-seizoen ongenaakbaar met twaalf overwinningen op rij. Op 20 oktober 2011 was Udinese op Madrileense grond met 2-0 te sterk. Sindsdien won de ploeg van trainer Simeone een dozijn wedstrijden achter elkaar. Barcelona had in de Champions League van 2002/03 een Europees record gevestigd met elf zeges op rij.

Omdat Simeone na het winnen van de UEFA Cup als speler van Inter in 1998 (ten koste van Lazio, 3-0) nu ook als trainer de Europa League op zijn naam schrijft, voegt hij zich bij het duo Huub Stevens-Dino Zoff.

Oud-doelman Zoff vestigde het unicum in 1990 toen hij Juventus in een volledig Italiaanse UEFA Cup-finale tegen Fiorentina naar de overwinning leidde. Eerder won Zoff het bekertoernooi ook als keeper, toen hij met Juve in 1977 Athletic de Bilbao versloeg.

Een jaar later won Huub Stevens de UEFA Cup als verdediger van PSV. De Eindhovenaren versloegen het Corsicaanse SC Bastia in 1978 met 3-0. Negentien jaar later veroverde Stevens dezelfde trofee als oefenmeester van zijn huidige club Schalke 04. In de zinderende UEFA Cup-finale van het seizoen 1996/97 namen de Duitsers de strafschoppen beter dan Inter. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's