Zege op OM speciaal voor Ferguson en Van der Sar

De 2-1 Champions League-zege van Manchester United op Olympique Marseille van dinsdagavond was er eentje met een gouden randje voor manager Sir Alex Ferguson en doelman Edwin van der Sar.

Zege op OM speciaal voor Ferguson en Van der Sar

Voor Ferguson was de overwinning op de Fransen zijn honderdste zege in het Europa Cup I-toernooi en de Champions League als manager van United. De Schotse oefenmeester had 183 wedstrijden nodig om tot die mijlpaal te komen.

Manchester speelde voorts 48 keer gelijk in die 183 Europese duels en leed 35 nederlagen. De Engelse grootmacht kwam tot dusverre in het belangrijkste Europa Cup-toernooi tot 320 treffers en moest er 164 incasseren.

United bleef door de zege voor de 25ste keer op rij ongeslagen in een officiële wedstrijd op Old Trafford. Sinds de laatste thuisnederlaag van 3 april 2010 tegen Chelsea (1-2) wonnen The Mancunians 22 thuisduels en speelden er drie gelijk.

Ook Van der Sar beleefde een memorabele avond onder de lat bij United. De ervaren sluitpost mag zich na de zege op Marseille de oudste speler in de knock-outfase van de Champions League noemen, zo berekende Infostrada Sports.

Van der Sar (veertig jaar 137 dagen oud) nam het record over van zijn Duitse collega-doelman Jens Lehmann (ex-Arsenal). Die - eerder gestopte - Duitse keeper keert overigens tijdelijk terug bij zijn voormalige Londense werkgever, omdat coach Arsène Wenger hem dat heeft verzocht met het oog op de verschillende blessuregevallen in zijn keepersbestand. Zoals bekend is Arsenal echter vorige week uitgeschakeld voor de Champions League door Barcelona. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's