Zeeuwse avonturier groeit uit tot beste speler van Canada

Reacties

In Nederland is Daan Klomp nooit doorgebroken tot een bekende voetballer, maar in Canada ligt de wereld aan zijn voeten. De centrale verdediger is uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

Zeeuwse avonturier groeit uit tot beste speler van Canada
© Pro Shots

Piepjong was Klomp toen Mitchell van der Gaag hem als trainer van NAC Breda voor de leeuwen gooide. Nota bene tegen Ajax (0-3 nederlaag) mocht de Zeeuw zijn debuut voor NAC maken in het Rat Verlegh Stadion. Tegen spelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Daley Blind en André Onana hield Klomp zich 89 minuten aardig staande.

Zeven wedstrijden op rij mocht Klomp spelen in de Eredivisie. Daarna verloor hij de concurrentiestrijd van spelers als Karol Mets en Menno Koch. Later dat jaar degradeert NAC naar de Keuken Kampioen Divisie, waar de club nog altijd bivakkeert. De Bredanaars sturen Klomp vervolgens naar Helmond Sport, waarna hij kiest voor een avontuur.

Dat avontuur heeft als bestemming Canada. Na een halfjaar zonder club te hebben gezeten, strijkt Klomp neer bij Cavalry FC. Daar ontwikkelt hij zich in tweeënhalf jaar tot een onomstreden sterkhouder. Zaterdagavond speelt hij de finale van de play-offs in de strijd om de landstitel.

Afgelopen week werd de Canadese opmars van Klomp bekroond met een prestigieuze onderscheiding. De verdediger werd allereerst uitgeroepen tot beste verdediger van de Canadese competitie. Daarna werd hij ook nog benoemd tot beste speler van de hele competitie.

Na dit kalenderjaar is Klomp transfervrij. Die status lijkt hij met zijn nieuwe eretitel, als eerste verdediger ooit, glansrijk te kunnen verzilveren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.