Zeer ambitieuze Van den Brom krijgt goed en slecht nieuws bij Utrecht

Reacties

John van den Brom zet hoog in met FC Utrecht in het TOTO KNVB-bekertoernooi. De trainer gaat vol voor het winnen van de beker en kan donderdag op bezoek bij FC Groningen onverwacht snel de hulp inroepen van Adrián Dalmau.

Zeer ambitieuze Van den Brom krijgt goed en slecht nieuws bij Utrecht
© Pro Shots

De 25-jarige Dalmau kwam op 22 september voor het laatst in actie namens FC Utrecht, waar hij in vier duels goed was voor drie goals. De Spanjaard werd pas na de winterstop weer terug op het veld verwacht, maar herstelt sneller dan gedacht en maakt deel uit van de wedstrijdselectie voor de bekerwedstrijd tegen FC Groningen. Een flinke meevaller voor Van den Brom, die daarentegen Bart Ramselaar moet missen.

'Bart is er niet bij, hij is geblesseerd. Dat is heel jammer, want hij was de laatste weken enorm beslissend. Adrián Dalmau is voldoende fit om mee te gaan en zit voor het eerst sinds heel lange tijd weer bij de selectie. Dat is voor hem natuurlijk heel mooi, om vlak voor de laatste competitiewedstrijd weer aan te sluiten. Dat is een stimulans voor hem, maar ook voor de rest van de groep. Het is natuurlijk wel lekker om een speler van het kaliber Dalmau achter de hand te hebben', aldus de coach.

Van den Brom gaat met FC Utrecht voor bekerwinst dit seizoen, ook al omdat het de kortste weg is naar Europees voetbal. 'Wij willen heel graag de beker winnen', maakt de trainer duidelijk op de clubwebsite. 'De volgende wedstrijd is FC Groningen-uit. Wil je je doelstelling bereiken, dan zul je morgen moeten winnen. Maar ik weet ook dat Danny Buijs hetzelfde zal zeggen tegen zijn spelers. Dat is ook weer het mooie aan de bekercompetitie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.